Sposób przygotowania

Żółtka jaj utrzeć z cukrem na jasną i puszystą, jasną masę, dodać mąkę, wymieszać, białka ubić z solą na sztywną pianę i dodać do masy, delikatnie wymieszać. Ciasto upiec. Przygotować galaretkę wg przepisu na opakowaniu, z tym, że dodając tylko 2 szklanki wody. Wystudzić. Na biszkopcie ułożyć truskawki, zalać tężejącą galaretką i pozostawić do zastygnięcia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Uwielbiam taki biszkopcik :)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    lekkie i słodkie
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    pyyyycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    robię taki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    bardzo lubię polecam
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    w sezonie często tak robię.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    lubię takie słodkości

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !