Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić z solą na sztywną pianę, dodać połowę cukru. Żółtka utrzeć z resztą cukru na puszystą, jasną masę. Masę żółtkową połączyć z białkami, dodać przesianą mąkę pszenną, całość delikatnie wymieszać. Na blachę wyłożoną pergaminem wyciskać ciasteczka i piec je na złoty kolor w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Pyszne biszkopciki :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    linka1312

    fajne i proste
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    ciastka biszkoptowe smaczne są i zdrowe
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    świetnie
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    lekki deser
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pycha :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !