Sposób przygotowania

Przyrządzenie!:

1.Filety z sandacza opłucz,pokrój na porcje.Skrop sokiem z cytryny,oprósz solą i pieprzem

2.Na patelni rozgrzej połowę oliwy,włóż marchewkę ,cebule,seler oraz czosnek.Smaż mieszając na wolnym ogniu 2 min.Następnie wsyp opłukaną i osączoną na sicie soczewicę,wlej bulion warzywny i duś pod przykryciem35 min,aż soczewica zmięknie.Wlej śmietanę dodaj pokrojony szpinak,pomidor,dopraw solą oraz pieprzem.duś jeszcze 5 minut na wolnym ogniu.

3.Filety osącz na kuchennym ręczniku.Usmaż na rumiano na pozostałej oliwie.Podawaj z duszoną soczewicą z warzywami.


Smacznego:)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !