Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nogi wieprzowe 3 sztuki
udka z kurczaka 0,5 kg
ziele angielskie 1 łyżeczka
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk
włoszczyzna 1 (krojona w paski)
biodrówka 0,5 wieprzowa

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta

Mięso oczyszczamy i zalewamy wodą. Zagotowujemy i usuwamy szumowiny, dodajemy warzywa, przyprawy i gotujemy do miękkości. Mięso z kurczaka i warzywa wyjmujemy wcześniej, z nogi i biodrówkę w momencie gdy odchodzi mięso od kości.
Usuwamy mięso od kości, mięso drobno pokroić, wlać odcedzony wywar i jeszcze gotować przez około 15 minut.
Przelewamy do salaterek l i odstawiamy do lodówki aby stężała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 31.12.2011 16:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak