Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy na pikantno

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieszanka warzywna ugotowana 2 szklanki
jaja 2 sztuki
sól
mąka 4 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
wędzony boczek 100 g
tłuszcz 4 łyżki
cebula 1 tarta

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy na pikantno

Ugotowane warzywa po uprzednim dokładnym osączeniu bardzo drobno posiekać. Jaja rozstrzepać z solą i połączyć z mąką aby powstała jednolita masa. Pokrojone warzywa, sok z cytryny i cebulę dodać do ciasta i dobrze wymieszać. Dodać pokrojony na drobno boczek. Na rozgrzany tłuszcz wykładać łyżką obsmażając z dwóch stron. Następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia i zapiekać w temp.180 stopni przez 10 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

izoldaaa6 02.09.2010 21:36
takich jeszcze nie jadłam
Łucja1 31.08.2010 17:00
nowatorskie i ciekawe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak