Sposób przygotowania

Ogórki umyć i bez obierania pokroić w słupki lub grube plastry. Napełnić nimi wcześniej przygotowane słoiki. Do każdego słoika (proporcje na słoik 1-litrowy) dodać 1 pokruszony liść laurowy, 1/2 łyżeczki gorczycy, 1 obrany i pokrojony w plasterki ząbek czosnku, 1 czubatą łyżeczkę świeżej posiekanej bazylii oraz 4 łyżki ketchupu. Z pozostałych składników ugotować zalewę. Gorącą napełnić słoiki pod szyjke, zamknąć i pasteryzować przez 5-7 minut. Ogórki są gotowe do jedzenia po upływie minimum 2 tygodni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Świetne do obiadu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !