Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki z koperkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 5 kg
ocet 10 % 1/2 szkl
olej 1/2 szkl
cukier 3 łyżki
sól 1 łyżka
koperek 1 duży pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki z koperkiem

Ogórki umyć, pokroić w plasterki, dodać ocet olej, sól i cukier.. Odstawić na 5 godzin w tym czasie ogórki przemieszać 2-3 razy. Po tym czasie ogórki wraz z powstałą zalewą przełożyć do słoików i pasteryzować 5 minut od momentu zagotowania się wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 21.08.2017 11:50
zapisuję, mam nadmiar ogórków więc zrobię na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak