Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik cytrynowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1 kg/tłusty
jajko 7 szt.
olej 1/2 szklanki
cukier 1 szklanka
mleko 11/2 szklanki
budyń cytrynowy 2 szt
aromat cytrynowy do smaku
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik cytrynowy

Wykonanie:
Twaróg dokładnie zmielić i miksować z żółtkami i cukrami. Następnie dodać aromat do smaku, wlać olej i wsypać budynie. Po chwili wlać mleko i na koniec połączyć delikatnie ze sztywno ubitą pianą z pięciu białek. Przelać do przygotowanej foremki i piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 20.08.2017 10:58
pyszny, wilgotny sernik, cytrynowy - taki jaki uwielbiam!
bietka 20.08.2017 08:09
Bardzo szybki i smaczny serniczek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak