Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaski w sosie jogurtowo-mussztardowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

frankfuterki lub koktajlowe 500 g
jogurt grecki 1 szkl.
musztarda dijon 2 łyżki
miód płynny do smaku
curry do smaku
czosnek 1 ząbek
sól i pieprz do smaku
oliwa 1 łyżka
twarożek 150 g

Porada

Tak przygotowany sos zastępuje tradycyjną musztardę, chrzan czy ketchup do wędlin i jajek na twardo.

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaski w sosie jogurtowo-mussztardowym

Kiełbaski pokroić w mniejsze kawałki na jeden kęs lub wykorzystać malutkie kiełbaski koktajlowe - zagrzać w garnku z gorącą wodą albo w piekarniku.

W międzyczasie połączyć zimny gładki twarożek z jogurtem i miodem do smaku. Dolać oliwy EV oraz dodać musztardę i łagodny proszek curry. Dokładnie wymieszać z wyciśniętym ząbkiem czosnku, świeżym sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem.

Gorące kiełbaski podawać z zimnym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 20.08.2017 11:07
smacznie i szybko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak