Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fasolą, papryką i mięsem mielonym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
papryka czerwona 2 szt
papryczka chili 1 szt
fasola czerwona z puszki 1 op
fasola biała z puszki 1 op
kukurydza w puszce 1 op
pomidory 4 szt
cebula 2 szt
ryż 100 g
koncentrat pomidorowy 4 łyżeczki
posiekany koperek 3 łyżeczki
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
bazylia
oregano
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolą, papryką i mięsem mielonym

Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę, papryczkę chili drobno posiekać, cebulę obrać i posiekać, fasolę czerwoną i białą odcedzić i opłukać, kukurydzę odsączyć z zalewy, pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Paprykę, papryczkę chili, pomidory, fasolę białą oraz czerwoną i kukurydzę przełożyć do garnka i zalać około 1,5 l wody, zagotować. Na patelni, na oleju podsmażyć cebulę, następnie dodać mięso mielone i je obsmażyć. Całość przełożyć do garnka. Dodać ryż, koncentrat pomidorowy i gotować około 15 minut. Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką, bazylią i oregano.
Zupę podawać posypaną posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 18.08.2017 16:46
Super! Mój mąż byłby zachwycony takim obiadkiem. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak