Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pastą z makreli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
makrela wędzona 1 szt
cebula 1/2 szt
ogórki konserwowe 1 szt
majonez 2 łyżeczki
posiekany koperek 3 łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pastą z makreli

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek, następnie przekroić na pół i wyciągnąć żółtka. Z makreli usunąć ości, cebulę i ogórka pokroić w drobną kostkę, żółtka rozdrobnić widelcem. Składniki połączyć, dodać majonez oraz sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszać. Wgłębienia po żółtkach napełniać przygotowaną pastą. Za pomocą łyżki do lodów formować kulki i nakładać na wierzch jajka. Jajka posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak