Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pastą z bobu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
bób 1 szk
czosnek 1 ząbek
jogurt naturalny 2 łyżeczki
posiekany koperek 3 łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pastą z bobu

Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Następnie obrać ze skorupek, przekroić na pół i wyciągnąć żółtka. Bób zagotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzić i obrać. Do bobu dodać żółtka i całość rozdrobnić widelcem. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, jogurt naturalny, sól oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszać. Przygotowaną pastą napełniać miejsca po żółtkach. Za pomocą łyżki do lodów formować kulki i nakładać na wierzch jajka. Całość posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 18.08.2017 08:31
bardzo fajna propozycja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak