Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z czarną i czerwoną porzeczką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka 2 i 1/2 szk
woda letnia ok. 1 szk
olej 2 łyżki
sól

Nadzienie:

czarna porzeczka 3/4 szk
czerwona porzeczka 1/4 szk
cukier

Ponadto

jogurt naturalny
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z czarną i czerwoną porzeczką

Porzeczki oczyścić, połączyć i wymieszać. Z mąki, wody, oleju i soli zagnieść elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkować i za pomocą szklanki wycinać kółka. Na środek każdego kółka nakładać porzeczki, 1/3 łyżeczki cukru i sklejać pierogi. Pierogi wrzucać do gotującej się, lekko osolonej wody. Po wypłynięciu gotować jeszcze około 3 minuty.
Pierogi podawać polane jogurtem naturalnym i posypane cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 17.08.2017 15:35
uwielbiam pierogi z owocami : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak