Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z mięsem mielonym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
cebula 2 szt
ziemniaki 3 szt
papryka czerwona 2 szt
papryczka chili 1 szt
cukinia 1 szt
fasola czerwona z puszki 1 szt
pomidory 4 szt
koncentrat pomidorowy 4 łyżeczki
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
bazylia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z mięsem mielonym

Cebulę obrać i posiekać, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, papryki oczyścić i pokroić w kostkę, cukinię pokroić w trójkąty, fasolę czerwoną odcedzić i opłukać, pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
W dużym rondlu na oleju obsmażyć mięso mielone, następnie dodać cebulę i chwilę razem smażyć. Następnie kolejno dodawać paprykę czerwoną i papryczkę chili, ziemniaki, cukinię, pomidory oraz fasolę czerwoną. Całość podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości warzyw. Dodać koncentrat pomidorowy oraz doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak