Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z cukinią, pieczarkami i kiełbasą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
cebula 2 szt
marchewka 3 szt
papryka czerwona 2 szt
pomidory 4 szt
pieczarki 300 g
kiełbasa 300 g
koncentrat pomidorowy 4 łyżeczki
kasza jaglana 100 g
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
przyprawa uniwersalna
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z cukinią, pieczarkami i kiełbasą

Cebulę obrać i posiekać, cukinię pokroić w trójkąty, marchewkę obrać i pokroić w plasterki, paprykę oczyścić i pokroić w kostkę, pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę, pieczarki pokroić w plasterki, kiełbasę pokroić w półplasterki.
W dużym rondlu na oleju podsmażyć najpierw cebulę i kiełbasę, następnie dodać marchewkę i paprykę, a na koniec dodać pieczarki, cukinię oraz pomidory. Całość podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem do miękkości warzyw. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy oraz doprawić do smaku solą, pieprzem, paprykę i przyprawą uniwersalną.
Kaszę jaglaną opłukać w zimnej wodzie, następnie przelać gorącą wodą i zagotować do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Leczo podawać z kaszą jaglaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak