Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ziemniaczana

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 2-3 sztuki
jajko 5 sztuk
śmietana 200 ml
mąka pszenna 2 łyżki
boczek 10 surowy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ziemniaczana

Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej, odcisnąć je z soku, dodać startą na jarzynówce cebulę, jajka, mąkę pszenną, śmietanę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Blachę do pieczenia należy pokrojonym w paski boczkiem, wylać na niego masę, ziemniaczaną przykryć boczkiem i piec około 60- 75 minut w temp. 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 02.08.2012 21:15
bardzo dobry przepis :)
Katarzyna/kate1980 05.04.2012 20:48
pyszności
ben-ka 25.11.2011 20:50
ja uwielbiam taką ziemniaczana babkę:)
rakow2
rakow2 05.05.2011 19:07
lepsza baba niż dziad
pioge7 07.03.2011 18:25
mniam
gosia47-47 26.02.2011 21:09
mniam
Iwusia 01.06.2010 20:14
Pychotka :) Robię podobną i szybko znika :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak