Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej, odcisnąć je z soku, dodać startą na jarzynówce cebulę, jajka, mąkę pszenną, śmietanę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Blachę do pieczenia należy pokrojonym w paski boczkiem, wylać na niego masę, ziemniaczaną przykryć boczkiem i piec około 60- 75 minut w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Pychotka :) Robię podobną i szybko znika :)
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    lepsza baba niż dziad
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ja uwielbiam taką ziemniaczana babkę:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo dobry przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !