Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
margaryna 2 łyżki
ziemniaki ugotowane
twaróg
cebulka podsmażona
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie

Wysypuję mąkę na stolnicy i na środku drążę rowek. Wlewam w niego jajko i maragrynę dodaję. Polewam gorącą wodą i mieszam. UWAGA!!!! bo można się poparzyć. Zagniatam ciasto. Z ziemniaków twarogu i cebulki podsmażonej przygotowuję farsz. Ciasto wałkuję na grubość około 3-5 mm i wykrawam krążki. W zależności od tego jakiej wielkości chcę pierogi taka wielkosc krazkow wybieram. Na krążki nakładam odpowiednią ilość farszu i sklejam pierożki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 29.11.2011 22:59
Uwielbiam pierogi.
adam1f 23.07.2011 06:14
dobre
Kate131 28.05.2011 08:11
bardzo lubie
pauluna
pauluna 03.09.2010 07:37
uwielbiam pierogi
Monika193
Monika193 02.09.2010 22:02
uwielbiam je
izoldaaa6 02.09.2010 21:25
uwielbiamruskie
plocia 02.09.2010 21:04
smaczne, ale wolę z twarogiem
RenataZ-et 02.09.2010 20:32
Moje ulubione :)
marzencia2007 02.09.2010 15:59
ale ladne pierożki lepisz :)
Łucja1 30.08.2010 18:16
pychotka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak