Sposób przygotowania

Wysypuję mąkę na stolnicy i na środku drążę rowek. Wlewam w niego jajko i maragrynę dodaję. Polewam gorącą wodą i mieszam. UWAGA!!!! bo można się poparzyć. Zagniatam ciasto. Z ziemniaków twarogu i cebulki podsmażonej przygotowuję farsz. Ciasto wałkuję na grubość około 3-5 mm i wykrawam krążki. W zależności od tego jakiej wielkości chcę pierogi taka wielkosc krazkow wybieram. Na krążki nakładam odpowiednią ilość farszu i sklejam pierożki

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Łucja1

    pychotka!
  • 8
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    ale ladne pierożki lepisz :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Moje ulubione :)
  • 6
    original
    Opublikowano

    plocia

    smaczne, ale wolę z twarogiem
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    izoldaaa6

    uwielbiamruskie
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam je
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam pierogi
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    bardzo lubie
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam pierogi.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !