Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapkowe zapiekanki z cukinią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia młoda
chleb czerstwy
szynka kilka plastrów
ser żółty kilka plastrów
masło
sól i pieprz
jajko 2-3 szt
mleko ok 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapkowe zapiekanki z cukinią

Cukinię umyć pokroić w plasterki i oprószyć pieprzem. Jajko roztrzepać z mlekiem i troszkę posolić.
Plastry cukinii panierować w jajku i w bułce, smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.
Kromki chleba posmarować cienko masłem położyć wędlinę(nie jest konieczne), plastry usmażonej cukinii i przykryć plastrem sera.
Zapiekać w nagrzanym piekarniku do rozpuszczenia sera.
Smaczne z ulubionym sosem albo ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 20.08.2017 13:25
Dziękuję Wam bardzo:)))
anka1988 11.08.2017 12:14
fajna odmiana kanapek!
Bożena Matuszczyk 10.08.2017 06:35
Pomysłowo , smacznie i ciekawie.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak