Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z fasolkowym farszem i z rukolą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 4 szt
Farsz:
fasolka szparagowa 1 spora garść ugotowanej
rukola 1 szt mniejsza
cebula 1/2 łyżki pokrojonej
żółtko jajek 2-3 szt
sól i pieprz
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z fasolkowym farszem i z rukolą

Jajka gotujemy na twardo,obieramy i kroimy wzdłuż na połowy. Wyjmujemy żółtka a puste połówki jajek oprószamy solą i pieprzem.
Fasolkę i liście sałaty drobno kroimy.
Rozdrabniamy 2-3 żółtka i dodajemy do fasolki.
Dodajemy pokrojoną rukolę i cebulę.
Wszystko łączymy majonezem i doprawiamy do smaku. Nakładamy na przygotowane połówki jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 08.08.2017 13:26
Dziękuję Wam bardzo a jajeczka były smaczne:))
w mojej kuchni 07.08.2017 23:30
chętnie zjem tak nadziane jajka
Bożena Matuszczyk 07.08.2017 21:50
Smakowite jajka .Wyglądają bajkowo;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak