Sposób przygotowania

Przesiać mąkę. Osobno utrzeć jajka na puszystą masę, stopniowo dodając cukier oraz ekstrakt z wanilii. Do powstałej masy wlać olej, a następnie porcjami dosypać mąkę z proszkiem do pieczenia, cały czas delikatnie miksując zawartość miski.
Następnie wysmarować formę masłem i obsypać ją bułką tartą. Wlać 2/3 masy do formy. Do pozostałej części dodać kakao i miksować do momentu połączenia się składników. Wlać czekoladową masę do formy i delikatnie wymieszać ją widelcem, aby powstały delikatne i płynne wzory.

Ciasto piec około 40 minut w temperaturze 180°C.

Po przestudzeniu udekorować cukrem pudrem.
Przepis poleca
Sweet Family

Porada autora

Aby się upewnić, że ciasto jest upieczone, wystarczy wykonać test suchego patyczka.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !