Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

beza z gruszkami i toffi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 4 sztuk
cukier 3/4 szklanki
masa krówkowa 1/2 puszki
czekolada gorzka
szczypta soli
gruszki marynowane 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: beza z gruszkami i toffi

1. białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną masę,
2. dodajemy cukier i ubijamy aż w masie białkowej nie będą wyczuwalne kryształki cukru,
3. na blaszce do pieczenia układamy papier do pieczenia,
4. białka przekładamy na blaszkę i rozsmarowujemy je na całość,
5. pieczemy 50 min w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni celcjusza,
6. wyjmujemy bezę z piekarnika, przekładamy na duży talerz, odstawiamy do ostygnięcia,
7. gruszki kroimy w plastry, układamy na bezie, następnie rozsmarowujemy toffi i dekorujemy tartą gorzką czekoladą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata B 23.04.2012 15:04
mmm same pyszności:)))
iknkirke 28.02.2011 10:11
dobre
ZEWA 30.11.2010 22:22
pyszny deserek
wiktor188 30.10.2010 14:59
pycha
ben-ka 17.10.2010 09:38
Też bym zjadła,piję kawę a taki dodatek...rozpuszcza się w ustach tym bardziej,że ja bardzo lubię bezy:)
banditka 03.09.2010 11:03
wow :) aż slinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak