Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Colesław (surówka)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

kapusta biała 1/2 główki
marchewka 1-2 sztuki
cebula 1 sztuka
sól

Sos

majonez 1/2 szklanki
mleko 5 łyżek
sok z cytryny 1 łyżka
ocet winny 1-2 łyżki
cukier puder
sól i pieprz

Dodatkowo

koper świeży

Porada

Colesław - popularna surówka z surowej, białej kapusty.

Przepis i sposób przygotowania na: Colesław (surówka)

Kapustę poszatkować i przełożyć (partiami) do dużej miski.
Każdą warstwę lekko osolić, ugnieść i całość odstawić na około 20 minut, aby kapusta zmiękła.
W międzyczasie marchew zetrzeć na grubych oczkach tarki, a cebulę drobno posiekać.
Wszystkie składniki połączyć i wymieszać z sosem.
Surówkę doprawić do smaku i schłodzić (minimum 1 h) w lodówce.
(Składniki muszą się przegryźć. Najsmaczniejsza jest drugiego dnia.)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 04.08.2017 09:05
Dziękuję :)
gusia1000 01.08.2017 01:02
Znana i dobra.
Diana Rusiłowicz 31.07.2017 21:03
Dziękuję i polecam.
Bożena Matuszczyk 30.07.2017 21:22
Smakowita surówka;)
SzczyptaChili 30.07.2017 15:39
Uwielbiam ją :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak