Sposób przygotowania

Do nagrzanego garnka włożyć boczek, czosnek i podsmażyć delikatnie na wolnym ogniu. Następnie dodać pokrojonego w kostkę ziemniaka, marchewkę, ziele angielskie, pomidory z puszki i skórkę parmezanu. Zalać bulionem i gotować przez około 10 minut. Kiedy warzywa będą miękkie, dodać fasolkę szparagową, cukinię, zielony groszek, czerwoną cebulę, pokrojony i ugotowany makaron oraz białą fasolę. Całość doprawić solą, pieprzem, oregano i zieloną pietruszką. Na samym końcu dodać pokrojony szpinak.

Porada autora

Podawać ze świeżo startym parmezanem.

Komentarze

  • 0
    received_575618672618645
    Opublikowano

    jejkuchnia

    Też muszę kiedyś zrobić. ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina1991

    apetyczna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !