Sposób przygotowania

1. z mąki, masła, 1 łyżeczki cukru, jajka i szczypty soli zagnieść ciasto,
2. uformować kulkę i włożyć na 1-2 godziny do lodówki,
3. po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim blaszkę, wykleić ciastem też boki blaszki by powstał kołnierz,
4. po nakłuwać ciasto widelcem i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 20 min,
5. mleko wlewamy do garnka, dodajemy ryż i chwilę gotujemy,
6. rodzynki moczymy chwilę w gorącej wodzie, odcedzamy dodajemy do ryżu razem z marmoladą, mieszamy,
7. dodajemy łyżeczkę cukru i cynamon
8. mąkę rozrabiamy z odrobiną wody, dodajemy do masy, jeszcze chwilę gotujemy mieszając,
9. masę wylewamy na ciasto, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni celcjusza przez 20 min.

Komentarze

  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pycha
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    Muszę spróbować:)
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    piękna
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Lubię Twoje przepisy za oryginalność i ciekawe połączenia.Jem je oczami.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    fantastyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    pyszna, aż ślinka cieknie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !