Sposób przygotowania

Maślankę zagotować. Mąkę wymieszać z kwaśnym mlekiem i wlewać powoli do gorącej maślanki ciągle mieszając miotełką tak, żeby mleko się nie zważyło. Dosolić do smaku. Podawać z ziemniakami w mundurkach lub pieczywem.

Komentarze

  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    Myślałam, ze będzie to przepis na czarną polewkę, ale na szczeście jest na białą ;-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ekstra
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    no to polewamy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    a co to jest ?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    fajna zupa
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ciekawy pomysł na zupę
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    szybka i smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !