Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z malinami i galaretką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg zmielony 1 wiaderko
biszkopty okrągłe 1 op,
rodzynki garść
maliny świeże 500 g,
galaretka agrestowa 1 op,
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki,
mleko 1/4 szkl,
śmietana 30% 150 g,
cukier waniliowy 1 op,
cukier 3/4 szkl,

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z malinami i galaretką

Galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu z tym że mniej wody o 1/4 szkl.

Malinki oczyścić.

Tortownice o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, nałożyć i spiąć obręcz następnie poukładać biszkopty.

Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, mieszając aż do rozpuszczenia żelatyny.

Dodać mleko i dokładanie wymieszać.

Twaróg wymieszać ze śmietaną, cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym.

Dodać garść rodzynek i delikatnie wymieszać.

Na spód z biszkoptów wylać ser, wyrównać powierzchnię rozłożyć oczyszczone maliny i wstawić sernik do lodówki na około 40 minut.

Sernik wyjąc z lodówki i porcjami nakładać tężejąca galaretkę.

Ciasto włożyć do lodówki, do całkowitego stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.08.2017 00:57
Dobry sernik.
anka1988 27.07.2017 17:24
takie ciasta często robię w sezonie letnim, gdy mam przeróżne owoce z ogrodu
bietka 26.07.2017 21:38
palce lizać : )
gosia56 26.07.2017 09:26
Pyszny serniczek;)
Ola1984 26.07.2017 09:18
Mniam, uwielbiam wszelkie serniki na zimno :) Pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak