Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki drobiowe z grilla
Szaszłyki drobiowe z grilla w połączeniu z dodatkiem grillowanych warzyw to pyszne danie. Jest to propozycja bardziej "fit". Kurczak jest lekki, a marynowanie nadaje mu smaku. Warzywa także są aromatyczne i wyraziste. Całość na stałe zagości w Twoim grillowym menu.
1. Do miski przekładamy wszystkie składniki marynaty i dodajemy pokrojoną w krążki cebulę.
2. Mięso kroimy w długie paski. Mi wyszło 7 pasków.
Paski mięsa wkładamy do marynaty, mieszamy i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
3. Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie.
4. Mięso obieramy z cebuli.
5. Na patyczki nabijamy paski mięsa, robiąc tak zwaną falbankę.
6. Tak przygotowane szaszłyki układamy na grillu i co jakiś czas obracamy.
7. Na grillu układamy plasterki cukinii i papryki.
8. Jak szaszłyki będą już częściowo opieczone, wykładamy na nie pozostałą cebulę z marynatą. Trzymamy na grillu aż cebula będzie gotowa.