Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brzoskwinia z ciasteczkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie w puszce 1 puszka
ciasto francuskie 1 opakowanie
śmietana kremowa 30% 100 g
cukier puder
cynamon Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: brzoskwinia z ciasteczkami

# ciasto francuskie posypujemy cukrem pudrem, cynamonem i gałką, zwijamy w rulon,
# tniemy rulon na cienkie kawałki,
# powstałe ciasteczka pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez 15 min,
# śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder i 3 łyżki soku z brzoskwiń
# połówki brzoskwiń napełniamy ubitą śmietaną, posypujemy cynamonem, dekorujemy kilkoma ciasteczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madi356 24.03.2011 13:17
rewelacyjny deser:)
Karolina92 13.10.2010 16:26
jakie to proste! Wyglada cudownie :)
ewelina/bunia 02.10.2010 21:31
bardzo apetycznie wygląda
banditka 01.10.2010 19:06
apetyczne
Emilia22 26.09.2010 10:00
smakowicie wygląda
mikrusiak 29.08.2010 17:02
ciekawe...:) wygląda zachęcająco...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak