Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa na kościach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości schabowe ok 30 dag
marchew 1 szt
pieczarki ok 10 szt
por 1/3 szt
pieprz ok 8 ziaren
natka pietruszki 1 pęczek
śmietana 1/2 szkl
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa na kościach

Kości (mogą być żeberka) myjemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w półplasterki.
Marchew obieramy, por oczyszczamy, wszystko myjemy i dokładamy do mięsa. Solimy trochę i gotujemy.
Dodajemy natkę pietruszki(część można zostawić do posypania na makaron) i pieczarki (można je poddusić na maśle.
Na koniec do zupy dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku. Podajemy z ugotowanym makaronem posypanym marchewką i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 29.07.2017 19:24
Masz racje.. na lato jakaś zupka w sam raz:)
SzczyptaChili 21.07.2017 21:46
Ja się przyznam że na taką nigdy nie wpadłam :) Muszę coś pokombinować , w lato takie płynne , lżejsze zupki najlepsze :)
katarzynka455 21.07.2017 12:33
Ciesze się że się na coś przydałam:)) ja też robię z ziemniakami ale przyznam że z makaronem częściej:)
SzczyptaChili 20.07.2017 22:04
Powiem szczerze że u mnie pieczarkowa zawsze z ziemniakami bogatsza i gęstsza, podoba mi się podanie takiej ( bardziej płynnej ) z cienkim makaronem - z takim podawałam tylko rosół. Zainspirowałaś mnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak