Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia w panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 2 szt młodej
jajko 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
Czosnek suszony Prymat
sól i pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia w panierce

Cukinia jeśli jest starsza to obieramy ją ze skórki. Młodziutkie cukinie tylko myjemy i osuszamy. Kroimy je w plastry o 1 - 1 1/2 cm szerokości.
Każdy krążek oprószamy pieprzem( można też czosnkiem granulowanym).
Jajko wybijamy do miski dodajemy trochę soli albo przyprawy uniwersalnej i roztrzepujemy.
Do drugiej wsypujemy bułkę tartą.
Krążki cukinii panierujemy w jajku, bułce tartej i smażymy na rumiano.
Osączamy na papierowym ręczniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 20.07.2017 09:37
Potwierdzam ze pyszne:)
katarzynka455 20.07.2017 09:35
Martynko u nas też i szyscy bardzo lubią:)
Marta1986 19.07.2017 23:26
pysznosci mniam
SzczyptaChili 19.07.2017 22:07
Obowiązkowa , letnia przekąska :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak