Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulchny sernik

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 szt
cukier puder 40 dag
masło 10 dag
rodzynki 10 dag
migdały 10 dag
drożdże 1 1/2 dag
twaróg 75 dag

Przepis i sposób przygotowania na: pulchny sernik

migdały posiekać. formę natłuścić i posypać bułką tartą. rodzynki opłukać i osuszyć. z 4 jajek oddzielić żótka. ser 2-krotnie zemleć, przełożyć do makutry, utrzeć z cukrem i wciąż ucierając, dodawać na przemian po 1 żółtku i po 1 jajku, a następnie tłuszcz i rozkruszone drożdże, po czy wymieszać z bakaliami. z białek ubić sztywną pianę, połączyć z masą serową, włożyć do formy. piec 40-50 minut w 180 st.C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 13.02.2012 18:19
Sernik to jedno z moich najulubieńszych ciast :)
Agnieszka172 17.09.2010 21:24
serniki są najlepsze
marzencia2007 05.09.2010 16:16
musi byc extraa!!
plocia 02.09.2010 21:46
uwielbiam sernik
SmakolykiJoanny 30.08.2010 13:38
uwielbiam serniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak