Sposób przygotowania

migdały posiekać. formę natłuścić i posypać bułką tartą. rodzynki opłukać i osuszyć. z 4 jajek oddzielić żótka. ser 2-krotnie zemleć, przełożyć do makutry, utrzeć z cukrem i wciąż ucierając, dodawać na przemian po 1 żółtku i po 1 jajku, a następnie tłuszcz i rozkruszone drożdże, po czy wymieszać z bakaliami. z białek ubić sztywną pianę, połączyć z masą serową, włożyć do formy. piec 40-50 minut w 180 st.C.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    uwielbiam serniki
  • 8
    original
    Opublikowano

    plocia

    uwielbiam sernik
  • 2
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    musi byc extraa!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    serniki są najlepsze
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Sernik to jedno z moich najulubieńszych ciast :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !