Sposób przygotowania

Truskawki odszypułkować i umyć pod, a następnie zalać je odrobiną wrzątku, ugotować i przepuścić przez sito. Białka jaj należy ubić wraz z cukrem i szczyptą soli na sztywną pianę ze szczyptą soli, połączyć ją z przecierem truskawkowym i udekorować świeżymi truskawkami. Od razu podawać. Jeśli do musu dodamy żelatynę, wówczas należy odstawić go do zastygnięcia( stężenia).

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    mus musi być smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    spróbuje go zrobić
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    czekam na truskawki i do dzieła
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    bardzo smaczny polecam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszności z truskawek
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    uwielbiam taki mus

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !