Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała papryka z grilla faszerowana kaszą owsianą i bakłażanem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka biała 2 szt
bakłażan 1/2 małej szt
cebula 1 mała sz
kasza 100 gram (owsiana)
olej kokosowy 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat
sól
pieprz
ser żółty 100-120 gram

Porada

Kasza owsiana jest cennym źródłem białka, błonnika oraz beta-glukanów, które pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.

Przepis i sposób przygotowania na: Biała papryka z grilla faszerowana kaszą owsianą i bakłażanem

Kaszę owsianą wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować 15 minut. Odcedzić.
Paprykę umyć i osuszyć. Przekroić wzdłuż na połówki, usunąć gniazda nasienne. Oprószyć paprykę w środku pieprzem, solą i papryką słodką. Ułożyć na tacce i grillować przez kilka minut, aż papryka lekko zmięknie.
Na patelni rozgrzać olej kokosowy, wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażyć, aż się lekko zeszkli. Następnie dodać bakłażana pokrojonego w drobną kostkę. Przyprawić słodką papryką, pieprzem i solą. Smażyć około 1-2 minuty. Zdjąć z ognia. Dodać ugotowaną kaszę, wymieszać. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach, połowę dodać do kaszy z warzywami. Nałożyć farsz do papryk, wierzch posypać resztą sera. Piec na średnio rozgrzanym grillu do momentu, aż papryka będzie miękka, a ser całkowicie się rozpuści.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 18.07.2017 12:19
pysznie i zdrowo:)
Ola1984 18.07.2017 11:26
Ciekawie się zapowiada :)
SzczyptaChili 18.07.2017 09:43
Fajny pomysł na nowość z grilla :)
anka1988 18.07.2017 08:01
fajna propozycja z grilla

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak