Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z młodej botwinki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsny 1,5 litra,
botwinka 1 paczek,
marchew 1 szt,
sól i pieprz do smaku,
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku,
sok z cytryny 2 łyżki
ziemniaki młode 5 szt,pokrojone w kostkę,
śmietana słodka według uznania,

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z młodej botwinki

Botwinkę oczyścić z brzydkich liści , dokładnie opłukać.

Liście i łodyżki posiekać.

Marchewkę i buraczki obrać, zetrzeć na tarce ( grube oczka.)

Wcześniej ugotowany wywar zagotować, dodać marchewkę i buraczki , gotować ok. 15 - 20 minut.

Zimniaki obrać , opłukać pokroić w kostkę.

Następnie dodać posiekane liście ,pokrojone ziemniaki oraz sok z cytryny.

Gotować jeszcze parę minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie.

Na samym końcu dodać śmietanę ( słodką )

Doprawić do smaku pieprzem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 18.07.2017 08:38
fajna zupka
gusia1000 17.07.2017 23:21
Dobra zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak