Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem w pomidorowym cieście

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Farsz

rostbef wołowy 700-800 g
natka pietruszki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
Pieprz czarny Prymat w młynku

Ciasto

mąka 500 g
masło 50 g
wrzątek 250 ml
koncentrat pomidorowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem w pomidorowym cieście

Ugotowane mięso oddzielamy od kości, mielimy, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Do smaku doprawiamy przyprawą w płynie i pieprzem, wyrabiamy na jednolitą masę. Oczywiście proporcje składników farszu mogą być inne, dostosowane do potrzeb i preferencji smakowych.

W gorącej wodzie rozpuszczamy masło, dodajemy do mąki, przy pomocy noża mieszamy. Jak lekko się ostudzi, wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Dodajemy koncentrat pomidorowy i wyrabiamy do momentu całkowitego połączenia składników.

Następnie cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wykrawamy okręgi, na środek każdego umieszczamy farsz i zlepiamy krawędzie.

Gotujemy 3-4 min (od momentu wypłynięcia na powierzchnię) w osolonym wrzątku.

Podajemy okraszone z podsmażoną na oleju cebulą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 16.07.2017 22:33
Fajne , ciekawy pomysł :)
katarzynka455 16.07.2017 21:00
ale mają fajny kolorek:)
Ola1984 16.07.2017 09:11
Pożywne danie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak