Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 50 dag
masło 4 dag
woda 1 i 3/4 l
białe wino 1 i 1/2 k
cukier 1łyżeczka
przyprawy
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowa

Cebulę obrać i drobno posiekać, zarumienić na maśle, wrzucić do wrzącej wody i gotować 10 minut. Pod koniec gotowania dodać kostki bulionowe i przyprawić solą i pieprzem Prymat oraz imbirem. Po zestawieniu z ognia dodać białe wino i karmel (zarumieniony wcześniej na patelni cukier) oraz starty parmezan.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 28.04.2011 12:36
smaczna
Margo1 28.04.2011 12:36
smaczna
Roman5 16.09.2010 14:52
zupa z winem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak