Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka czekoladowa ekspresowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
jajko 3 szt.
dżem 1/2 słoiczka/ z czarnej porzeczki
mleko 1 szklanka
cukier 1 szklanka
olej 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1 szt
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
kakao 1 łyżka
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka czekoladowa ekspresowa

Wykonanie:
Wymieszać wszystkie składniki, dokładnie utrzeć mikserem i przelać do przygotowanej formy. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 13.07.2017 12:12
Szybko, prosto i smacznie :) Super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak