Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

panga na czerwonej kapuscie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z pangi 70 dag
sok z 2 cytryn
masło 2 łyzkli
cebule 3 szt
miód 3 łyzki
rodzynki 10 dag
olej 3 łyzki
Liść laurowy suszony Prymat
wino czerwone wytrawne 200 ml
kapusta czerwona 1 kg
Pieprz biały mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: panga na czerwonej kapuscie

Filet myjemy osuszamy.Skrapiamy sokiem, z jednej cytryny,opruszamy sola i pieprzem.Odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut.Kapuste szatkujemy Parzymy na sicie i odcedzamy.Skrapimy reszta soku z cytryny.Cebule obieramy i kroimy w plasterki.Na horacym oleju szklimy cebule,dodajemy kapuste,wino dusimy.Dodajemy miód,rodzynki listek laurowy,przyprawiamy i dusimy 10 minut.Na kapuscie układamy kawałki ryb ,skrapiamy stopionym masłem i dusimy pod przykryciem 20 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak