Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa gulaszowa

5.0
(27)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Pikantna zupa gulaszowa na wołowinie, z dodatkiem marchewki, pomidorów, ziemniaków i cebuli, pachnąca aromatem czosnku i papryczki chili! Pyszny pomysł na danie jednogarnkowe!

Składniki:

olej 1 łyżka
mięso wołowe 500 g
cebula biała 2 sztuki
cebula czerwona 2 sztuki
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1 łyżka
czosnek ząbki 3 sztuki
papryczka chili 2 sztuki
pomidor malinowy 4 sztuki
marchewka 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
bulion warzywny 2 litr
ziemniaki 4 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
zielona pietruszka
kwaśna śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa gulaszowa

W garnku o grubym dnie rozgrzej 1 łyżkę oleju i delikatnie podsmaż w nim mięso.

Następnie dodaj białą i czerwoną cebulę pokrojoną w kostkę.

Dopraw Przyprawą do gulaszu Prymat i smaż na delikatnym ogniu przez około 2 minuty.

Kiedy cebula się zeszkli, dodaj resztę warzyw:
3 posiekane ząbki czosnku, 2 papryczki chili, 4 pomidory malinowe, 1 marchewkę, 1 czerwoną paprykę i całość zalej bulionem warzywnym i gotuj przez około 35 minut.

Kiedy mięso zmięknie, dodaj pokrojone ziemniaki dopraw zupę solą i gotuj przez kolejne 15 minut.

Tak przygotowaną zupę podawaj z kwaśną śmietaną i zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 12.09.2017 22:03
Smakowita i kusząca zupa;)
bietka 05.09.2017 11:11
mam prawie wszystkie składniki oprócz mięsa, jak tylko kupię mięsko to zrobię taka zupkę, bo na pewno jest bardzo smaczna :)
msmariusz 28.07.2017 13:27
ale pychota na talerzu
Ola1984 21.07.2017 12:42
Pysznie wygląda :) Pożywna i kolorowa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak