Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę lub paski,posypać solą i pieprzem, podsmażyć na rozgrzanym oleju. Wlać szklankę wody, dodać kostkę rosołową, wymieszać . Wrzucić oczyszczone , pokrojone w plasterki pieczarki oraz marchewkę i pietruszkę startą na tarce o dużych oczkach.
Często mieszać, smażyć do miękkości warzyw oraz mięsa. Gdy składniki będą już miękkie.Dodajemy śmietanę wymieszaną z 0,5 -1 łyżką mąki ziemniaczanej.
Podawać z ryżem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Oczywiście po dodaniu śmietany dotujemy jeszcze przez 5 minut.
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    lubie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pasuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !