Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cienkie sznycle wieprzowe 4 sztuki
szynka wędzona 4 plasterki
ananas 2 plastry
tarty chrzan 4 łyżeczki
śmietana 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
mąka 1-2 łyżki
olej 3-4 łyżki
bulion 1/2 mięsny

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe

Mięso umyć, osuszyć, lekko rozbić tłuczkiem. Na każdym sznyclu ułożyć plaster szynki, słupki ananasa i łyżeczkę chrzanu. Zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Obsmażyć roladki na oleju, wlać podgrzany bulion i dusić ok. 30 minut na wolnym ogniu. Wyjąć roladki, sos podprawić śmietaną i sokiem cytrynowym. Roladki podawać podane sosem, z ziemniakami puree.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 29.08.2010 18:24
Robię dokładnie tak samo ,tylko bez ananasa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak