Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane bobem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
bób 100 gram
majonez 1 łyżka
jogurt naturalny 1 łyżka
chrzan 1 płaska łyżeczka
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat
cukier
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane bobem

Jajka ugotować na twardo, a gdy przestygną, przekroić na połówki.
Bób wypłukać, zalać zimną wodą, dodać sól oraz cukier i gotować przez 15 minut, od momentu wrzenia. Odcedzić, a gdy ostygnie, obrać ze skórek.
Rozgnieść bób tłuczkiem do ziemniaków razem z żółtkami. Dodać majonez, jogurt naturalny oraz chrzan, wymieszać. Przyprawić masę solą himalajską oraz świeżo zmielonym pieprzem. Nałożyć farsz do jajek.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak