Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z porów i ziemniaków

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 3 szt
cebula biała 1 szt
ziemniaki 3 szt
masło 4 łyżki
bulion warzywny 1 l
serek topiony śmietankowy duży 100 g
wino białe wytrawne 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
szczypiorek posiekany 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z porów i ziemniaków

Pory kroimy w grubsze plastry,cebulę w kostkę i szklimy na maśle.
Warzywa przełożyć do garnka,dodać pokrojone w kostkę (małą)
ziemniaki, zalać bulionem (może być z kostki) i gotować na średnim ogniu przez
20minut.Dodać serek topiony i mieszać do rozpuszczenia. Zupę doprawić
solą, pieprzem,winem i chwilkę zagotować.Dodać szczypiorku.Posypać
zmielonym kolorowym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 04.07.2017 23:24
Bardzo lubię takie zupy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak