Sposób przygotowania

Margarynę zagotować z wodą i po troszeczkę dosypywać mąki następnie mieszając wrzucić do makutry. Ucierać do wystygnięcia dodać po 1 jajku na końcu dodać proszek. Rozlać na dwie blachy i upiec.
Wykonanie masy: 1 szklankę mleka zagotować z cukrem. ½ szklanki mleka rozmieszać żółtka, mąkę i wlać na gorące mleko. Chwilę gotować. Kostkę masła rozetrzeć dodając stopniowo ostudzony budyń. Placki przełożyć tak przygotowaną masą.

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Coś nie mogę się przekonać do tego ciasta
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo ją lubię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !