Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z warzyw z krewetkowymi kotlecikami
obrać,pokroić w kostkę,zeszklić na oleju.Wrzucić warzywa,wlać bulion.
Zupę gotować aż do miękkości warzyw. Ugotowaną zupę
zmiksować.Doprawić sokiem z cytryny,solą i pieprzem.Dodać posiekany koperek.
Suchą bułkę namoczyć w wodzie.Na maśle zeszklić cebulę.Czysty,osuszony
filet z dorsza pokroić w kostkę,dodać odciśniętą z wody bułkę,krewetki,wszystko zmiksować.Do masy dodać
cebulę,jajko,chrzan.Doprawić do smaku solą,pieprzem i gałką
muszkatołową. Uformować 4 kotleciki i usmażyć na oleju.
Zupę wlać na talerz ,dodać kotleciki.Można ozdobić krewetkami.