Sposób przygotowania

Pomidory umyć, odkroić piętki, wydrążyć miąższ i przetrzeć go przez sito. Wnętrze pomidorów oprószyć solą i pieprzem. Do każdego wydrążonego pomidora wlać 1 jajko, oprószyć przyprawami, posypać utartym serem, przykryć odkrojoną piętką. Napełnione pomidory ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem, podlać przecierem pomidorowym (powstały z miąższu przetartego przez sito). Wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiec.

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Tego jeszcze nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    świetny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !