Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż z bitą śmietaną i dżemem porzeczkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dag
mleko 0,5 l
sól
cukier
dżem porzeczkowy 6 łyżek
śmietana 1/4 l
cukier waniliowy 6 dag

Przepis i sposób przygotowania na: ryż z bitą śmietaną i dżemem porzeczkowym

Ugotować ryż, zalać go mlekiem i przyprawić solą, cynamonem i cukrem. Tak przyrządzony ryż wyłożyć do miski zostawiając środek pusty. Do środka wlać bitą śmietaną przyprawioną cukrem i cukrem waniliowym. Na wierzch położyć dżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 28.04.2011 12:33
smaczny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak