Sposób przygotowania

twaróg zemleć dodać margarynę, mąkę, żółtka z jaja, cukier waniliowy i proszek do pieczenia, wszystko najpierw posiekać a następnie zagnieść i podzielić na 4 części, odłożyć na 1-2 godziny do lodówki. po tym czasie każdą rozwałkować na okrągły placek i radełkiem podzielić na promieniste trójkąty. na każdym ułożyć cząstkę jabłka, kostkę czekolady lub łyżkę powideł i zwinąć od podstawy trójkąta tak, jak roladę, a następnie nadać kształt rogalika. blachę natłuścić, ułożyć na niej rogaliki i posmarować rozmąconym białkiem, piec do zrumienienia w temperaturze 190-200 st.C

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    rogalik no no superowskie
  • 10
    original
    Opublikowano

    plocia

    takie właśnie robi moja teściowa
  • 8
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    fajny przepis :_)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pokusiła bym sie
  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    bardzo smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !